Москва предложи сделка на Вагнер -  амнистия от преследване, ако

...
Москва предложи сделка на Вагнер -  амнистия от преследване, ако
Коментари Харесай

Москва предложи сделка на Вагнер

Москва предложи договорка на " Вагнер " -  прошка от гонене, в случай че в този момент оставят оръжията си.

На фотоси, оповестени в обществените мрежи, се вижда, че съветските сили за сигурност с бронежилетки и автоматизирани оръжия заемат позиции в южната част на столицата и издигат барикади по входовете ѝ.

„ Вагнер ” се движи на север в посока Москва. Сутринта групировката завладя Ростов на Дон, а на обяд - Воронеж, на към 550 километра от столицата. В късния следобяд губернаторът на Липецк, на 400 километра от Москва, удостовери, че колона от частната войска минава през района. Няма информация какъв брой бойци има „ Вагнер ” в превзетите градове, нито за броя на военните в колоната, съобщи Нова тв.

Кметът на Москва Сергей Собянин прикани хората да се въздържат, доколкото е допустимо, от пътувания из града, защото е оповестена антитерористична интервенция, и съобщи, че обстановката е " сложна ". В изказването си Собянин също по този начин съобщи, че понеделник ще бъде неработен ден, за " да се сведат до най-малко рисковете ".

Кризата в Русия евентуално ще докара до привършване на съветските сили на фронтовата линия в Украйна, считат специалисти. Ако Москва желае да спре протеста, то ще би трябвало да пренасочи запаси от Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР